Zwangerschapsfotoshoot onder water

Meer dan enkel een fotoshoot, een totaal ervaring

Op zoek naar een originele en onvergetelijke zwangerschapsfotoshoot? Boek dan een  onderwater zwangerschapsfotoshoot. Dit is zoveel meer dan enkel een fotoshoot, het is een  totaalervaring die bijdraagt aan de bevalling en het levert mooie en unieke herinneringen  op. De zwangerschapsfotoshoot is voor iedereen toegankelijk, met of zonder partner.  
Wat is een zwangerschapsfotoshoot onder water? 
Een onderwater zwangerschapsfotoshoot is méér dan alleen wat foto’s nemen. Je voelt je  verbonden met je baby door dezelfde gewichtloosheid en hetzelfde geluid onder water te  ervaren. Poseren onder water lijkt op het eerste zicht moeilijk. Toch kan iedereen het. Via  ademhalings- en visualisatietechnieken begeleid ik jou doorheen de fotoshoot zodat jij je  ontspannen en comfortabel voelt. Allemaal technieken die ook tijdens de bevalling nuttig  zijn.  
“Tijdens de shoot voelde ik me extra verbonden met mijn baby die op dat  moment ook van haar liet horen. Ik was heerlijk voldaan na de shoot en heb  ervan genoten.”  
Waarom kiezen voor een zwangerschapsfotoshoot onder water? 
Mijn eerste bevalling in het ziekenhuis was geen ideale bevalling. De vroedvrouw was bezet in een andere kamer, waardoor ik zonder begeleiding de weeën opving. Ik verkrampte en mijn man liep er verloren en hulpeloos bij. Uiteindelijk kwam alles wel goed, maar voor mij was het geen aangename ervaring.  
Voor mijn tweede bevalling koos ik ervoor bij een vroedvrouw thuis te bevallen. Wat een wereld van verschil voor mij. De vroedvrouw betrok mijn man bij de bevalling en gaf hem tips om me te helpen en steunen. Dankzij correcte ademhalings- en visualisatietechnieken verkrampte ik niet tijdens het opvangen van mijn weeën. 
Deze technieken, ademhalings- en visualisatietechnieken, zette ik zelf ook in tijdens mijn 10-jarige carrière als duikinstructrice. Dit bracht me op het idee om deze technieken ook toe te  passen tijdens mijn zwangerschapsfotoshoots onder water.  
Bewegen in water heeft tal van voordelen
- Minder intensiteit door de zwaartekracht en dus minder druk op de gewrichten. 
- Het vermindert jouw gewicht waardoor je veel makkelijker beweegt
- Jouw flexibiliteit wordt vergroot. 
- De band tussen moeder en kind wordt intenser en intiemer. 
- Vermindert rug- en spierpijn. 
- Het versterkt en verstevigt de bekkenbodemspieren.  
- De aanmaak van endorfine (een stof dat vrijkomt in de hersenen tijdens een  lichamelijke inspanning) wordt gestimuleerd waardoor je je goed voelt.  
“Wat ik leerde uit de fotoshoot is ook een goede voorbereiding geweest voor  mijn bevalling. Je kan echter meer dan je denkt.”
Hoe verloopt een zwangerschapsfotoshoot onder water? 
Voor de fotoshoot plan ik, in samenspraak met jou, een voorafgaand gesprek in. We bespreken de ademhalings- en visualisatietechnieken, overlopen de verschillende poses en ik geef je enkele concrete tips waar je best op let bij iedere pose. Er zit een logische volgorde in de poses en ik begeleid  je hierin.   
Ademhalingstechnieken 
Een correcte ademhaling helpt je door een wee heen. Ook onder water is je ademhaling belangrijk om te poseren, omdat je longen je drijfbaarheid bepalen. Met volle longen blijf je drijven, met lege longen zink je gemakkelijker.  
Tijdens het poseren is het niet de bedoeling dat je je adem inhoudt. Op voorhand bespreken we de technieken en oefenen we deze samen in. Op die manier leer je deze toe te passen tijdens de fotoshoot en later tijdens je weeën.  
Visualisatietechnieken 
Visualisatietechnieken helpen je tijdens de bevalling door het verkrijgen van een beeld van wat er in het lichaam gebeurt. Door je effectief voor te stellen hoe jouw baby daalt bij iedere wee, helpt dit om opening te krijgen en niet te verkrampen.  
Tijdens de fotoshoot merk je al dat dit effectief werkt. Visualiseer je jezelf drijvend dan reageert het lichaam hier automatisch op en blijf je effectief meer drijven. Omgekeerd uiteraard ook. Wanneer je je visualiseert hoe jouw lichaam ontspant en zwaar wordt, is het makkelijker om te zinken.  
Met deze technieken ervaar je de kracht van visualisatie en neem je dit mee naar de  bevalling. 
Voor wie is de zwangerschapsfotoshoot onder water geschikt? 
De fotoshoot is geschikt voor alle zwangere vrouwen. Je hoeft geen duiker, goede zwemmer of waterrat te zijn om dit te kunnen. Ook lang je adem inhouden, is niet nodig. Zelfs  wanneer je je wat angstig voelt, ondersteun en begeleid ik je met de juiste technieken en  tips.  
Wanneer vindt een zwangerschapsfotoshoot best plaats? 
Het beste moment tijdens je zwangerschap om de fotoshoot in te plannen, is tussen de 28  en 32 weken. Later dan 36 weken is minder aangeraden omdat je minder energie hebt en de  kans op opening groter is.  
Bewegen in het water mag zeker en is zelfs aangeraden. Doordat je in hetzelfde medium beweegt als jouw baby, ervaar je dezelfde gewichtloosheid en sensaties. Op die manier  maak je verbinding met je baby voordat het geboren is. 
“Ik denk met warme gevoelens terug aan de shoot met mijn partner. Je bent op  elkaar aangewezen. Je moet elkaar vertrouwen en voelen onder water. Ik  voelde me heel erg verbonden zo met ons drietjes. Het creëert een hoger  bewustzijn en verbinding met je partner en baby. Voor ons was het een  topervaring!”​​​​​​​
Mag mijn partner deelnemen?  
Het is zeker een aanrader, maar niet verplicht, om als koppel deel te nemen aan de fotoshoot. Het geeft jullie niet alleen unieke, eerste beelden van jullie als gezin, maar is ook  een uitstekende teambuildingsoefening.  
Voordelen om als koppel deel te nemen aan de fotoshoot: 
- Jullie stemmen je ademhaling op elkaar af. 
- Jullie geven elkaar steun in de verschillende poses.  
- Het wederzijds vertrouwen groeit.  
Waar gaat de fotoshoot door?  
De fotoshoot gaat door in het super aangename zwembad van het Perinataal Wellness Center Draag-Kracht in Aartselaar waar ik trouwens ook een "droge" studioruimte heb.
Het water is een aangename 33 graden Celsius wat je zal helpen om volledig te ontspannen.

You may also like

Back to Top